Вход Регистрация
Блог
Първи брой на Четвърта власт
2013-12-29 13:37:25

Четвърта властЧетвърта власт започна доста динамично, директно потапяйки ни в действието. А действие имаше - убийство; секретна програма на Научния институт; жадни за власт агенти на Национална сигурност; политици, намесени в съмнителни сделки; изнудване; създаване на нова партия и други истории, достойни за един разследващ вестник. Първоначално представянето на толкова много герои и различни истории може да е било объркващо за зрителя. Поне за мен в първите минути беше трудно да разбера какво точно се случва и кой кой е. Но до края на първи епизод вече се бях потопил в този нов свят и успях да навържа сюжетните линии.

За да усетим атмосферата на сериала, голям принос има добрият актьорски състав. Христо Шопов, Михаил Билалов и Атанас Атанасов са страхотни както винаги. Те са перфектни в ролите си на шеф на Национална сигурност, редактор на вестник и разследващ журналист. Впечатление правят Самуел Финци и Владимир Пенев, които имат само по една сцена в първите епизоди, но тя им е достатъчна, за да покажат класа. Дано ги виждаме по-често до края на сезона.

За съжаление Четвърта власт има и своите проблеми, типични за повечето български сериали. Основният такъв е неестественият диалог между героите. На моменти просто исках да превъртя напред и да прескоча сцените, където актьорите се опитват да изрецитират абсурдно дълга реплика, която едва ли някой нормален човек би използвал в речта си. Някои от актьорите изглеждаха така сякаш се опитват да си спомнят следващата сложна дума, написана в сценария, вместо да предадат емоция на изреченото.

Като цяло първите стъпки на Четвърта власт са в правилната посока. Сериалът има голям потенциал по отношение на историите, които може да ни разкаже, и успява да се възползва от това. В първите два епизода Четвърта власт ни представи интересни герои, всеки със свои лични цели и мотиви, и ще следим с интерес тяхното развитие и следващата неделя.

serialibg
Коментари