Вход Регистрация
Блог
Бивш продуцент на Декстър е имал други планове за финала
2013-12-29 13:33:36

Декстър / DexterПоследният епизод на Декстър разочарова част от феновете и отнесе доста критики. Според продуцентите подобен финал е бил заплануван от самото начало. Противно на тези изказвания обаче, бившият продуцент на сериала Клайд Филипс каза в интервю, че е планувал коренно различен край за Декстър.

Филипс напуска сериала след сезон 4 с думите, че историята се е изчерпала. В неговата версия на финала Декстър не е самотен дървар, а е изправен пред правосъдието.

"В последната сцена Декстър се събужда. Зрителите ще си помислят, че всичко е било сън. Тогава камерата се дръпва назад и осъзнаваш, че не е било сън. Декстър отваря очи преди да бъде екзекутиран. Започват да инжектират химикалите и той поглежда към хората срещу него.
А там са всички, които са умрели по негова вина - брат му Руди, Тринити, Лагуерта, Доукс, Рита, Лайла и други от жертвите му. Всички са там."

Според думите на Филипс всички истории в сериала са спомени, моменти преди екзекуцията.

Трудно е да се каже дали този край би бил по-удовлетворяващ. Какво мислите вие? Дали подобен завършек би бил по-подходящ за Декстър?

serialibg
Тагове
Коментари
2014-04-01 11:00:39
Гост 4
Финалът можеше да бъде и по-логичен, а така излезе, че Декстър практически изостави сина си по собствена вола и го повери на една доста нестабилна жена, бивша убийца - няма логика в това, или поне "нося нещастие на близките си" не е достатъчно като аргумент. Семейство и хепиенд е възможен вариант, но не задължителен. "Заловен" от тъпото, нищожно правосъдие, което той "коригираше" пак е вариант, но не виждам за какво да се обвинява за боклуците, които е унищожил.
0
0
2014-03-31 00:16:59
Гост 3
Естествено, че не е по-добър този край. Истинският край на сериала също не е добър. На мен ми е пределно ясно, че тази история не може да продължава до безкрайност. Въпросът беше да се намери най-добрият вариант за успешен завършек на филма. Например Декстър създава семейство с Лумен и се отказва от всичко веднъж завинаги.
1
0
2013-09-27 17:04:57
Plamen
На мен ни ми хареса сегашния финал. Поне да беше взел и сина си вместо да го зарязва ей така. Или пък наистина да беше умрял в бурята.
1
0
2013-09-26 18:06:13
Гост 1
Ne taka si zavurshi dobre
1
0