Вход Регистрация
Блог
Как се създават драконите в Игра на тронове
2013-12-29 13:22:57

В сериала Игра на тронове (Game of thrones) само една дума, изречена от Денерис Тарджериън, е достатъчна малкия екран да се изпълни с огньове бълвани от дракони. Но за студиото за специални ефекти Pixomondo създаването на драконите Дрогон, Регал и Визерион далеч не е толкова лесно. Освен че визията на трите дракон трябва да бъде старателно създадена, техните движения също са от голямо значение, като за вдъхновение са наблюдавани Комодски варани, птици и прилепи.

"Наблюдавахме движението на големи гъски, как, въпреки че не могат да полетят, си играят с крилата си докато са на земята" казва отговорникът по ефектите Свен Мартин. "Имахме страхотни записи на прилепи, които летят близо до земята, и използвахме движението на крилата им".

По време на снимки Емилия Кларк, която е в ролята на Денерис, използва кукли и дори тенис топки на пръчка, за да се получи усещане за физически допир. Според думите на Свен Мартин целта е била отношението й към Дрогон да изглежда майчинско. "Когато тя го гали, той наподобява котка". Но когато приближат непознати, Дрогон бързо се превръща от гальовен котарак в чудовище оголило зъби. "В този момент дори малко наподобяват извънземните от поредицата Пришълецът, които са доста стряскащи".

serialibg
Коментари